pieskomil

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vhodné podmienky

Stanovište - pieskomily neznesú extrémy ako teplo, mráz, dym, vlhký vzduch,... preto by bolo dobré dať ich výhodné, svetlé miesto, nie však privešmi slnečné, ani nie do tmavého kúta
Spoločenskosť - pieskomil - samotár vám určite umrie skôr ako pieskomil žijúci v spoločnosti svojich kamarátov.  Dôlsesdkom samoty môžu byť poruchy chovanie či stres. Zviera trpiace stresom má oslabenú imunitu a ľahko ochorie.
Výživa - najlepšie je dodávať pieskomilom prísun vitamínov, minerálov a iných životne dôležitých zložiek v správnom pomere, a to najlepšie zaistíte zmesou pre pieskomily.
Zábava - hrabanie, šplhanie, hlodanie - to všetko pieskomily zbožňujú. Ak budú mať rozmanité zariadenie klietky/terária nebudú sa nudiť a budú si trénovať bunky v mozgovej kôre. Ak budú odsúdení k ničrobeniu, znova môžu ľahko ochorieť.
Napr. taká lepenková rolka z toaletného papiera - už sama o sebe je to pekná zábava! Skúste spolu zlepiť viať roliek a utvorte bludisko alebo len sledujte ako vaši pieskomily celú rolku rozhlodajú na komfety.
Hygiena - pravidelné čistenie klietky/terária zabráni šíreniu pôvodcov infekcií. Napájačky nesmú kvapkať, aby sa nezvyšovala vlhkosť. Ale s čistotu to nesmiete preháňať, inak by pieskomily celkom stratili obranyschopnosť.

Ja som pieskomil | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014