pieskomil

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Vhodná klietka/terárium

Dobrá klietka pre pieskomila by mala byť niekoľkoposchodová, pretože v prirodzenom prostredí  žijú tiež vo viacerých výškach, lepšie sa potom orientujú. Pri teráriu sa to bohužiaľ spraviť nedá.
Pieskomily milujú rúrky a trubičky všetkých veľkostí. Zbožňujú bludiská z rúrok, schovávajú sa v nich a prebehujú cez ne. Môžete v klietke spraviť  dva otvory a zvonku ich prepojiť trubičkou, asi takou ako je hadica od vysávača. uvidíte, že cez ňu budú prebehovať ako diví.
Veľmi zaujímavým variantom je kokos. Predeľte kokos na polovicu a prekrojte ho. Na vrchu vystrúhajte dierku a pieskomil má domček z kokosa. Takisto môžete dieru vystrúhať do celého kokosa a zavesiť ho. Z takéhoto kokosového domčeku má váš pieskomil výhľad na celé svoje teritórium.
Nezabudnite dať svojmu pieskomilovi drevo na hlodanie, inak bude mať domček rozhlodaný za pár dní. Niekedy však domček rozhlodá aj keď má dosť dreva. Pre pieskomilov (aj iné hlodavce) je veľmi dôležité niečo hlodať. Hlodavcom totiž rastú zuby a oni si hlodaním krátia. Keby nemali čo hlodať, zuby by im prerástli tak že by sa až prekrývali a pieskomil (iný hlodavec) by nemohol jesť a umrel by.

Ja som pieskomil | stály odkaz

Komentáre

  1. velkost klietky
    a aka velka by mala byt velkost klietky?
    publikované: 03.04.2009 11:57:54 | autor: Monika (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. sam doma
    ako dlho vydrzi pieskomil sam doma???...a ked ho tak chcem nechat co mam urobit???
    publikované: 31.03.2010 19:45:51 | autor: klaudia (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014